Начало Senshi Подход при работа с деца и повече спаринг в последните тренировки на KWU Професионалната лига

Подход при работа с деца и повече спаринг в последните тренировки на KWU Професионалната лига

Подход при работа с деца и повече спаринг в последните тренировки на KWU Професионалната лига
0

„Гордея се от работата си с вас“, с тези думи кикбокс легендата Семи Шилт си взе „довиждане“ с участниците в поредния лагер на Професионалната лига на KWU. Спортното събитие се проведе в зала „Владислав“ в град Варна между 28-ми и 31-ви октомври.

Над 100 бойци и треньори от цялата страна проведоха шест тренировки или близо 11 часа с бойните величия Семи Шилт и Петер Артс. Оценките и от двете страни след лагера бяха повече от отлични.

Шампионите от легендарната верига К1 похвалиха състезателите за усърдието, което показаха по време на тренировките, а бойци и треньори, от своя страна, признаха, че демонстрациите са били много ползотворни и ще влязат в употреба още в следващата им клубна тренировка. С KWU Професионалната лига се подготвят както аматьори, на които предстоят републикански, европейски и световни първенства, така и професионални бойци с участия в престижни международни гали, също така лицензирани съдии и клубни и лични треньори.

Повече свободни спаринги даде Петер Артс в последните си две тренировки с бойците. Той искаше да проследи как състезателите прилагат на практика лекциите му, които този път бяха с акцент върху „дистанцията“. Трикратният световен номер 1 в тежката категория на веригата К1 Гран при отделите много време за индивидуални консултации. Докато вървяха спарингите, той наблюдаваше внимателно всички и минаваше покрай тях, за да ги коригира където се налага.

Семи Шилт продължи работата си с инструкторите. Във вечерната тренировка в събота той раздели участниците на групи от по четирима и постави задача всеки един да влиза в ролята на треньор на останалите трима. В това занимание Шилт вкара и изискване за бързина.

В сутрешната тренировка в неделя, която бе и последна от програмата, Шилт подходи с повече философия и обсъждане на методите на работа с деца. Черният колан в карате ашихара бе избрал 7 комбинации върху които работи по време на лагера с инструкторите. Той им обясни, че на този етап не са им нужни повече, тъй като целта е тези по-основни техники да бъдат включени в практиките в отделните клубове и работата с децата.

„Не е важно вие какъв колан и степен притежавате. Защото това, което говорим тук, трябва да обясните след това на деца“, посочи Шилт. Освен това за пореден път той сподели своя подход към най-малките, според който на децата трябва да се обяснява, а не да се повишава тон или да се им се кара треньорът.

В края на лагера К1 легендите Петер Артс и Семи Шилт отговаряха на въпроси на бойци и треньори.

Тренировъчните лагери на Професионалната лига на KWU се организират по инициатива на нейния председател шихан Иво Каменов, който е начело на Националната асоциация на бойните спортове в България, и се провеждат по няколко пъти в годината.

Снимки: Студио „Леземанн“