Начало Senshi Лагер във Варна Ден 2: Бързина, издръжливост и много ритници

Лагер във Варна Ден 2: Бързина, издръжливост и много ритници

Лагер във Варна Ден 2: Бързина, издръжливост и много ритници
0

Бързина и издръжливост – това изискваха инструкторите Петер Артс и Семи Шилт по време на вечерната тренировка във втория ден на лагера на Международната професионална лига на Световния киокушин съюз (KWU).

Поредното събитие на организацията се провежда в зала „Младост“ на Двореца на културата и спорта във Варна (18-21 март).

Кикбокс легендите подложиха участниците на нови тежки и изморителни изпитания. К-1 величията размениха групите от сутринта.

„Станете за своята победа! Бъдете бързи!“, това подвикваше четирикратният световен шампион в тежката категория на професионалния кикбокс Семи Шилт по време на загрявката.

Той работеше с групата от професионални състезатели, които трябваше да направят серии от лицеви опори, коремни преси, бърпита и други още в началото на заниманието.

След сериозното изпотяване още в началото, Шилт ги раздели по двойки и даде задача партньорите да изпълняват различни комбинации без контакт – имаше боксови комбинации, за лоу кик, за гард и други.

През цялото време нидерландската звезда насърчаваше бойците да се движат, както и да сменят пратньорите на всяка пауза.

Трикратният шампион на К-1 Петер Артс не пощади групата на инструкторите.

Заниманието им започна на крушите. Упражненията бяха концентрирани на ударите с крак. Лоу кикове, ритници в бъбреците и мавашита – всичко това беше упражнено с наставленията на „Холандския дървосекач“.

„Не спете! Не спете! Време е за работа – искам да режете с тези крака – бам!“, напомни за прякора си Артс.

В неговата група си партнираха сина му Марчиано и Сенсей Захари Дамянов, които привлякоха вниманието с хвърлените усилия. Двойката се изпоти здраво и показа нагледно как трябва да се тренира на лагерите на Международната професионална лига на Световния киокушин съюз.

Дамянов, за когото различните вариации на маваши са като детска игра, едва на потроши боксовите круши.

Финалната част на тренировката предложи леки спаринги, в които отново се наблегна на завършващите попадения с крак. И това занятие премина в отлично настроение с шеги и забавни моменти. Колективът е сплотен и всички спортисти изглеждат готови за тежките изпитания на домашна и международна сцена.

Третият лагер на Международната професионална лига на Световния киокушин съюз продължава с още една тренировка в утрешния ден.

За още ексклузивни кадри, полезни видеа с упражнения и забавни моменти следете каналите ни в социалните мрежи Facebook и Instagram (Boec.BGBoec.com).

Снимки: Студио „Леземанн“