Начало Senshi Силен старт за България на отвореното Европейско първенство на SENSHI
0

Силен старт за България на отвореното Европейско първенство на SENSHI

Силен старт за България на отвореното Европейско първенство на SENSHI
0

Пет български победи зарадваха феновете на бойните спортове в СОК „Камчия“, където се провежда първото Европейско открито първенство на KWU Професионалната лига по правилата на KWU SENSHI.

България участва с осем състезатели в турнирът, който приема 54 бойци от 13 държави, и всички те се представиха изключително достойно, а петима от тях достигнаха до победата. Освен с вдигната ръка след края на битката, някои от родните бойци зарадваха публиката и със спиращи дъха нокаути.

Състезателите на СК „Армеец“ Кристиян Дойчев и Николай Йоргов вдигнаха публиката на крака с нокаути в първия рунд срещу съперници от Армения и Турция. Другият българин в категорията на Дойчев Генади Стоев надделя над Гудрат Набатлийев от Азербейджан в изключително оспорван двубой, в който станахме свидетели и на допълнителен рунд. Така родината ни има двама представители на полуфиналите в категория до 85 кг. и един представител в категория до 80 кг.

Кристиян Дойчев ликува след победата над Давид Касумян от Армения

Младият талант Стоян Илчев също записа победа с нокаут и продължава напред в турнира в дивизия до 75 кг., като отказа опонента си с ритник в тялото. Състезателят на СК „Friends“ и участник в SENSHI 8 Костадин Кърджалийски надделя над представител на Турция – Ерчин Сирин с единодушно съдийско решение и достигна полуфинала в категория до 90 кг.

За съжаление, Александър Команов, Васил Димитров и Михаил Парков загубиха двубоите си. Полуфиналните сблъсъци ще се изиграят утре (09.07) в  СОК „Камчия“, а входът за публиката отново ще бъде свободен. Финалистите ще се сблъскат на събитието деветото издание на елитните бойни серии SENSHI, което ще се проведе в събота (09.07) с начален час 20:00 в Амфитеатъра на СОК „Камчия“.

Първият ден от първото по рода си състезание, организирано от Международната професионална лига на KWU, бе изключително обещаващо и предложи много зрелищни битки и нокаути. Петнайсет двубоя от четвърт-финалните сблъсъци завършиха с нокаут или технически нокаут.

Ето и пълни резултати от ден първи на шампионата на Стария континент:

Микита Пешенко победи Ярослав Онишченко със съдийско решение

Антон Черников победи Вадим Бритчи със съдийско решение

Омар Магомедов победи Денис Чабанов с КО

Гегам Манавазиан победи Алишер Карменов със съдийско решение

Айк Данелиан победи Мухамед Четин със съдийско решение

Муса Мусазадзе победи Михаил Парков с ТКО

Нарек Абуян победи Кирил Рубин с ТКО

Стоян Илчев победи Николай Риколенко с КО

Сиархей Чернетски победи Енес Газер със съдийско решение

Сюлейман Косумов победи Мубарис Агхмалиев със съдийско решение

Артур Артуранян победи Серги Короходский с КО

Темирлан Нагашибаев победи Карам Еюбов с КО

Руслан Насибулин победи Луис да Силва с КО

Николай Йоргов победи Мурат Ефе с КО

Магомед Магомедов победи Юнус Батан с КО

Кристиян Дойчев победи Давид Касумян с КО

Жан-Пол Жако победи Иван Еисмант със съдийско решение

Генади Стоев победи Гудрат Набалиев със съдийско решение

Александър Тсвелев победи Размик Халстсиан със съдийско решение

Филали Амироше победи Йон Бритчи с КО

Костадин Кърджалийски победи Ерчин Сирин със съдийско решение

Владислав Фостенко победи Таматеа Тамаорета със съдийско решение

Даниел Войводкин победи Александър Команов

Хасан Енгин победи Левенте Магияр с КО

Тимур Гасташев победи Васил Димитров със съдийско решение

Давид Атсман победи Володимр Домашченко с ТКО

Вече са ясни полуфиналните двойки за утрешния ден и програмата за провеждане на сблъсъците. Те ще започнат в 10:00 часа и ще се излъчват на живо в сайта ни.

Тук можете да видите потоците в категориите и график на битките:

Draw-day-2 Sequence of bouts KWU Senshi Euro day 2 (13)

Day 2

Първото открито европейско първенство за аматьори на SENSHI и международната бойна галавечер SENSHI 9 ще се проведат в рамките на 15-ия Международен летен лагер по киокушин, който започна на 4-и юли в Камчия и събра на едно място световната киокушин общност.

SENSHI 9 ще се излъчва на живо за България по Bulgaria ON AIR и MAX Sport, Boec.BG, както и пряко за цял свят по американската онлайн телевизия FITE и на Boec.com, Kwunion.com, Kyokushin Karate News и Fighto.News.

Събитието се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър.

Снимки: Студио „Леземанн“

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".