Начало Граплинг и BJJ Силно българско представяне на AJP Тур в София

Силно българско представяне на AJP Тур в София

Силно българско представяне на AJP Тур в София
0

Българските граплъри спечелиха най-много медали на провелия се кръг от международните серии „AJP Tour“ в София на 20.11. В надпреварата с представители на още 13 държави, родните бойци излезнаха начело с 57 броя златни медала 53 сребърни и 23 бронзови. В челната тройка се класираха и представителите на Гърция и Сърбия, но техният брой завоювани медали не стигаше дори и половината на този на българите.

На клубно ниво в топ 3 на отборите се наредиха „Twisted Jiu-Jitsu“, „Bruno Bastos Jiu-Jitsu“ и „GF Team“. Състезанието се проведе на три тепиха в столичното училище „Св. Георги“ и продължи през целия ден, като срещите от средния тепих бяха излъчвани на живо. В залата бяха допускани само състезатели и треньори, които са предоставили „зелен“ сертификат. Общият брой на бойците надхвърляше 260.

Състезанието беше отворено за регистрации на състезатели от всякаква възраст, националност и клубна принадлежност.

Пълен запис от битките можете да откриете тук:

Пълните резултати може да видите в официалния уеб сайт на AJP Tour. Това бе последното насрочено състезание по бразилско джу джицу в България. Представителите на веригата AJP в България вече съобщиха плановете си за съставяне на състезателен календар през 2022, който да включва осем състезания, от които три да се проведат по регламента на състезания без кимоно (no gi).

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".