Начало Събития Отличиха най-добрите в бойните спортове на наградите „Златен пояс“

Отличиха най-добрите в бойните спортове на наградите „Златен пояс“

Отличиха най-добрите в бойните спортове на наградите „Златен пояс“
0

Първите годишни награди „Златен пояс“ се проведоха на 1-ви декември от 17:00 в „Sofia Event Center“. Бойците с най-голям принос за развитието и популяризирането на бойните спортове у нас, както и тези с най-големи успехи през годината, бяха отличени с награди от Националната асоциация по бойни спортове.  

Наградите на Асоциацията се организират за пръв път у нас и целят да поставят под светлините на прожекторите най-добрите от света на бойните изкуства, които през годините са прославили страната ни с постиженията си и със страхотни прояви на спортен дух, дисциплина и талант.

След награждаването на най-добрите спортисти и треньори, които членуват в 12-те федерации на Асоциацията, дойде ред и на спортните „Оскари“ за 2018 г. в пет категории – „Най-добър спортист – мъж“, „Най-добър спортист – жена“, „Най-добър треньор“, „Ярка победа“ и „Вярност на традициите“.

Двукратният олимпийски шампион по борба Армен Назарян награди най-добрия спортист при мъжете за 2018 г. . Наградата бе връчена на Тихомир Тодоров, който тази година завоюва световно и европейско злато в Шотокан карате в категория до 87 кг. 

Треньорът на националния ни отбор по борба за жени Петър Касабов награди най-добрия спортист при жените. Мариел Любева спечели световния шампионат по киокушин за жени в Астана, Казахстан през ноември месец, а по-рано тази година се пребори и за сребро на Европейско първенство в Калининград. Постиженията и не оставиха никакви съмнения, коя дама ще спечели приза, и съвсем очаквано наградата отиде при нея.

Главният мениджър на Федерацията по Шотокан и треньор на Българския национален отбор, Димитър Тодоранов, спечели приза за най-добър треньор за 2018 г. Тази година под негово ръководство имаме три световни титли в шотокана. Наградата бе връчена от сенсей Асен Асенов от Българската карате-киокушин федерация.

Бронзовият олимпийски медалист по бокс Тервел Пулев връчи приза Вярност на традициите“ – награда за съхранение на традициите в спорта чрез търпение, последователност, упоритост, непреклонност и отдаденост. Почетната награда бе връчена на Александър Арабаджийски, 7-ми дан в Кендо. Пътят му в кендото започва през 1990, като той е един от първите, които се докосват до магията на това японско бойно изкуство. Днес е председател на Българска федерацията по Кендо. 

Последният приз „Златен пояс“ в категория „Ярка победа“ бе връчен на Сенсей Захари Дамянов, който е четирикратен европейски шампион в супертежка категория и четирикратен шампион на Америка в All American Open. Българският боец има второ и трето място на Световно първенство на категории, две втори места на японски турнир на категории и веднъж на без категории. Основател на Спортен клуб „Нихонто” – гр. Варна. Дамянов е и треньор на националния отбор към Българската карате киокушин федерация. Наградата бе връчена от друг български шампион в тежка категория, но при боксьорите – Кубрат Пулев.

 

 

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".