Начало Senshi Петер Артс: Не спирайте да работите и да мислите

Петер Артс: Не спирайте да работите и да мислите

Петер Артс: Не спирайте да работите и да мислите
0

С много пот и усмивки на лицата приключи тридневния януарски лагер на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League).

В продължение на три дни над 120 от най-ярките ни бойци и треньори участваха в събитието, което се проведе в тренировъчната зала на „Арена Армеец“.

Събитието в столицата бе организирано по инициатива на Шихан Иво Каменов – изпълнителен директор на Професионалната лига на Световния киокушин съюз и председател на Националната асоциация на бойните спортове в България. 

Кикбокс легендата Петер Артс изпоти здраво родните кикбоксьори и каратеки, които от ранна сутрин бяха заели местата си в залата. Последната тренировка отново премина под знака на спаринга, като трикратният шампион на К-1 на няколко пъти наблегна на важността на лоу-кика.

„Холандския дървосекач“ даде за пример срещата между Дъстин Порие и Конър Макгрегър от ранната сутрин, в която американецът обезвреди съперника си именно чрез няколко перфектно пласирани лоу-кика.

Ако искате да отсечете дървото, целете се в основата„, сподели Артс, който нагледно показа някои от най-добрите си комбинации, който неизменно завършваха с лоу-кик.

Легендата от близкото минало постоянно насърчаваше състезателите да наблягат на правилната техника и стойка на тялото, отколкото да мисля за това колко удара пускат.

Когато правите спаринг, пускайте истински удари, както го правите по време на мач. На ринга не трябва да спирате да работите и да мислите„, добави нидерландското величие.

Снимки: Димитър Кьосемарлиев

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.