Начало Борба Айк Мнацканян е спортист на Перник за 2021 година

Айк Мнацканян е спортист на Перник за 2021 година

Айк Мнацканян е спортист на Перник за 2021 година
0

Участникът на Олимпийските игри в Токио, Айк Мнацканян е спортист номер 1 на Община Перник за 2021 година. Натурализираният арменец, който се състезава за клуб по борба ,,Миньор“ се справи с конкуренцията на още 23-а състезатели. Борецът е на подготовка на Белмекен и не успя да присъства на официалната церемония, която традиционно се провежда в навечерието на коледните празници, а наградата му получи Иво Ангелов – президент на СК борба ,,Миньор“.

В топ три на най-успешните спортисти на Перник попаднаха – на второ място Веселин Пейчев – ръгби, а трета е Михаела Христова – бронзова медалистка от Европейското първенство за девойки.

Националната по сумо и бронзова медалистка от Европейското първенство за девойки в Полша – Андреа Георгиева, спечели награда в категория „Най-перспективен млад състезател на 2021 година“, а отличието си получи лично от кмета на Общината – Станислав Владимиров.

Наградата за най-добър спортист с увреждане за 2021-а бе връчена на Росен Седефчев – състезател по лека атлетика и канадска борба на клуба за инвалиди Кракра. Той е носител на бронзов медал по канадска борба – дясна ръка от световното първенство в Букурещ, Румъния и е четвърти на европейското първенство в Литва в същата дисциплина.

В престижната класация бяха номинирани 23 спортисти.