Начало Борба Христо Маринов: Няма да броим квотите за Токио, а медалите!

Христо Маринов: Няма да броим квотите за Токио, а медалите!

Христо Маринов: Няма да броим квотите за Токио, а медалите!
0

Президентът на Българска федерация по борба Христо Маринов не е разочарован от пропуснатия шанс за още олимпийски квоти. За ръководителя е по-важно колко медала ще вземат борците ни на Олимпийските игри в Токио, а не броя на участниците.

„Олимпиадата е като две състезания – първо трябва да се класираш, а след това да се реализираш“, сподели Маринов.

„Спечелихме седем квоти, според възможностите ни, макар че ми се искаше още една-две… Но на Игрите не се броят квотите, а медалите. Затова не съм и съвсем привърженик на олимпийския принцип, който гласи, че е важно участието. Важни са медалите! Пожелавам успех на нашите олимпийци в Токио. И благодаря на треньорите и състезателите за свършената работа дотук.“

Петър Касабов: Съжалявам, че не помогнах на Мария да сбъдне мечтата си

Айк Мнацаканян донесе втора квота за класиците и последната, седма, за българската борба.

„Много ме мотивират хората, които не вярват в мен“, заяви с усмивка Айк.

„Още от самото начало бях сигурен, че ще спечеля виза. Благодаря на България, че ми даде този шанс. Благодаря на треньорския екип, който е до мен – Армен Назарян, Бисер Георгиев… С такива хора лесно се върви напред. Благодаря и на Гриша Ганчев, който винаги ни помага, на федерацията.“

От утре класиците се качват на лагер на Белмекен, а от понеделник към тях ще се присъединят и кубинците, които ще имат в Токио пълен отбор от шестима борци.

От понеделник лагер на високопланинската база започват и свободняците, които също планират турнир в Полша преди Олимпийските игри.

Назарян търси спаринги за Кирил Милов

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.