Начало Бокс Статистика и съдийски карти от триумфа на Канело

Статистика и съдийски карти от триумфа на Канело

Статистика и съдийски карти от триумфа на Канело
0

Мексиканецът Саул Алварес е първият в историята неоспорим шампион в супер средна категория.

31-годишният северноамериканец нокаутира Кейлъб Плант в 11-ия рунд от срещата им, която се проведе в Лас Вегас, САЩ. Така световният шампион в 4 различни категории обедини всички пояси при 76-килограмовите.

Въпреки че новият абсолютен крал в супер средната дивизия бе ясно изразен фаворит, срещата с Плант не бе в графата „лесни“ за Алварес. Макар съдийските карти за първите 10 рунда да показват друга история.

Американското трио съдии е видяло битката по следния начин: Стив Вайсфелд е дал само два рунда на Плант (1 и 10); Патрисия Джармън е дала четири рунда на бившия шампион (1,4,9 и 10), а Дейв Морети пък е дал три части на сънародника си (1,8 и 9).

От това ясно може да се потвърди заключението, че Алварес щеше да спечели срещата, дори да не бе нокаутирал Плант. След 10-ия рунд той води с 98:92, 96:94 и 97:93. Картата на колегата Красиан Митев, който следи двубоя рунд по рунд за читателите на Boec.BG, също бе в полза на Алварес – 96:94.

Погледжайки към официалната статистика от мача и моментално става ясно едно нещо – Плант е използвал далеч повече и по-ефективно водещата си ръка, докато ключът за успеха на Канело се крие в ударите в тялото на опонента си.

Алварес е пласирал едва 4 прави в първите 6 рунда, докато Плант е бил далеч по-зает – 25 попадения с ляв прав. В първата половина на двубоя се забелязва и друга тенденция – Плант е бил по-продуктивен и агресивен, но с течение на времето Саул Алварес е увеличил броя пуснати и пласирани удари.

Доминацията на мексиканеца може да се види най-ярко в графата „тежки удари“. Там Канело е пласирал 102 осезаеми удара, 52 от които в тялото на Плант. От своя страна Кейлъб е вкарал едва 52 значими попадения и само 11 от тях са били насочени към торса на Канело.

compubox