Начало Бокс Тервел: Ковальов е като Меси за бокса
0

Тервел: Ковальов е като Меси за бокса

Тервел: Ковальов е като Меси за бокса
0

Сергей Ковальов е от калибъра на Лионел Меси за бокса. Такова сравнение направи Тервел Пулев, описвайки опита, който е натрупал от мача с бившия световен шампион в лека тежка категория. Голямата ни звезда в полутежка допусна първото си поражение на професионалния ринг, след като отстъпи по точки в 10 рунда на руснака на галавечер в Калифорния.

Тево е оптимист, че този мач му е донесъл огромни позитиви и се надява скоро отново да се върне на ринга. „Играх срещу боксьор, който има запазено място на легенда в света на бокса. Аз съм много доволен и щастлив от изводите и че успях изобщо да разделя един ринг с тази легенда. Видях, че изобщо не съм далеч от неговото ниво, това са неща, които много повече ме радват от това съдията да ми вдигне ръката“, каза пред „БГНЕС“ Тервел.

И допълни: „Аз съм много изненадан, защото мачът, който изиграх срещу Ковальов в САЩ, ако трябва да го сравня с най-популярния спорт, нали повечето хората да успеят да разберат сравнението, играх все едно срещу Меси или срещу някой от най-добрите футболисти, те си остават легенди и имат невероятни качества“.

Относно битката на Кубрат Пулев с Дерек Чисора, по-малкият брат от фамилията заяви: „Кубрат Пулев е човек, който ни показва, че невъзможните неща могат да се случат, с неговата вяра, дух, с това, че винаги му се присмиват, има подигравки от тоя етап, ако погледнем какво коментират хората. Всъщност, той е човекът, който върви напред и показва как се прави, другите казват как няма да се справи, той върви и показва как трябва да се прави“.

Тервел направи първа копка на бъдещ комплекс. Той и брат му Кубрат стартират нов бизнес проект, като по всичко личи ще инвестират солидни финансови средства в реализирането му.