Начало Бокс Трима българи в откриващия ден на Европейското по бокс в Италия
0

Трима българи в откриващия ден на Европейското по бокс в Италия

Трима българи в откриващия ден на Европейското по бокс в Италия
0

Евелин Колев, Викторио Илиев и Сами Халил ще открият българското участие на Европейското първенство по бокс за юноши и девойки. Шампионатът стартира днес в италианския град Монтесилвано, а конкуренцията се очертава да бъде изключително сериозна, предвид че заявки са подадени от 34 държави и общо 353 боксьори.

Пръв на ринга от родните таланти ще се качи Евелин Колев. В категория до 52 кг. той ще боксира с естонеца Роман Будиков. Мачът е трети на ринг Б, като програмата стартира от 15 часа, българско време. В деветата среща на ринг А ще видим Викторио Илиев (57 кг). Той ще се изправи срещу Мате Хараишвили (Грузия). Веднага след него на сцената ще излезе и Сами Халил (66 кг), който ще боксира срещу Аргищи Хакобян (Армения).

Останалите ни боксьори също научиха жребия си за шампионата. Утре Силян Попов (46 кг) започва с Емирхан Актюрк (Турция), а Ивайло Петров (80 кг) ще срещне неговия сънародник Мурат Тас. На 29 септември Ангел Димитров (48 кг) ще мери сили с Роман Гюсеинови (Грузия), а Георги Караколев (50 кг) се изправя срещу Стивън Ксикси (Албания).

При девойките Алейна Мехмед (80 кг) започва директно на полуфинал срещу Зелиха Йоздемир (Турция). Мачът им е на 2 октомври.

тагове: