Начало Кикбокс и муай тай Украинец отнесе конкуренцията и спечели титлата на К1 в България

Украинец отнесе конкуренцията и спечели титлата на К1 в България

Украинец отнесе конкуренцията и спечели титлата на К1 в България
0

Украинският кикбокс талант Дмитро Павлюченко триумфира с титлата на България в К1. Boec.BG писа за историята на младия боец, който пристигна в страната ни като бежанец заради продължаващия военен конфликт между Русия и Украйна.

Павлюченко участва Държавно първенство по кикбокс в стил К1, което се проведе в град Пазарджик. Той се състезава клуб „Френдс“ под ръководството на треньора Деян Топалски. Въпреки че наскоро навърши 16-години и би трябвало да се състезава при юношите младша възраст, Дима бе записан при старшата в категория до 67 килограма, където петима се бориха за отличията.Украинецът постигна две победи до златото и двете убедително с по 3:0 съдийски гласа.

„Аз го записах на старша, защото прецених, че при младшата конкуренцията му ще е много слаба, а с големите поне да станат по-интересни мачове да станат. Буквално ги обезличи и двамата, с огромна преднина в точките“, коментира пред boec.BG треньорът му Деян Топалски.

Известният ни кикбоксьор разказа и повече подробности около пребиваването на Павлюченко у нас:

„Това момче дойде в България от родната си Украйна в началото на войната там. Тук е сам с майка си и сестра си. Баща му е там, в Киев, като всеки истински мъж не е избягал в багажника на някоя кола, а е останал да брани начина си на живот. Дима веднага дойде в залата да тренира и още на първата тренировка ме попита има ли тук състезания, на които да участва скоро и аз го записах веднага са предстоящият шампионат. Дима демонстрира в залата много умения и изключителна зрялост за годините си“

Клуб „Френдс“ бе представен от двама състезатели. Другият боец – Георги Николов, отпадна рано от надпреварата.

„Този път Георги не показа най-доброто от себе си. Сигурен съм, че за следващия шампионат ще бъде още по-подготвен и отново ще стъпи на първото място“, добави Топалски.