Начало ММА Чимаев впечатлен от уменията на сина на Кадиров (ВИДЕО)

Чимаев впечатлен от уменията на сина на Кадиров (ВИДЕО)

Чимаев впечатлен от уменията на сина на Кадиров (ВИДЕО)
0

Хамзат Чимаев продължава да подготвя един от шестте синове на чеченския лидер и негов много добър приятел – Рамзан Кадиров. Али Кадиров, както е името на таланта, се готви от няколко месеца със звездата на UFC в полусредна категория.

Според представящия Швеция боец, е видим напредъкът на Али.

„…Моят брат работи усилено всеки ден, много млад и много талантлив човек…“, заяви „Вълка“ по адрес на Али Кадиров, добавяйки видео от тренировка на младока.

Преди няколко месеца Чимаев направи спаринги с всички синове (шест) на чеченския лидер.

Хамзат и Рамзан Кадиров са добри приятели като преди време самият ръководител на руската република удостои боеца с празнична вечеря, а преди това му подари и чисто нова кола!

Припомняме, че в началото на март 2021 година Чимаев обяви, че се оттегля от професионалния спорт. Седмица по-късно самият чеченски лидер – Рамзан Кадиров прибра Чимаев в Чечения, където боецът започна възстановяване от коронавируса, посредством който изгуби доста килограми.

Хамзат Чимаев до момента няма загуба в професионалната си кариера в ММА като е спечелил цели 11 битки от 11 възможни. От тях 10 е постигнал преди финалния гонг (6 с нокаут и 4 след събмишън).

В последния си двубой в октаогна, той надделя над Жилберт Бърнс в главния сблъсък на събитието UFC 273.

Амбицията на чеченеца с шведски паспорт за тази година е да се изправи в директен спор за шампионския пояс срещу настоящия носител – Камару Усман. За момента той следва целта успешно.

Непобеденият боец изкочи с цели 8 позиции нагоре в класацията след успеха над „Дуриньо“ като вече заема 3-о място в полусредна категория.

Той дори предизвика и претендент номер 1 – Колби Ковингтън за следващ сблъсък в октагона. Това Чимаев направи в социалните мрежи, споделяйки постер на евентуална битка между двамата.

Американски букмейкъри вече започнаха да приемат залози за евентуалния сблъсък Чимаев – Ковингтън като везните клонят към успех за американеца.

Евентуален успех над Ковингтън би позволил на Чимаев да се изправи, именно срещу Усман.