Начало ММА Не е ясно как ще тестват за допинг на UFC 249
0

Не е ясно как ще тестват за допинг на UFC 249

Не е ясно как ще тестват за допинг на UFC 249
0

Много неща около UFC 249 са мистерия и изглежда тестването за допинг е едно от тях. Официалното съобщение на Американската анти-допинг агенция (USADA) със сигурност не хвърля яснота как ще бъдат извършвани тестовете преди и след битките, като се вземе предвид опасността от заразяване с COVID-19.

„Ще направим всичко по силите си, за да изпълним тестовете на събитието, организирано от UFC, и да се справим с логистиката и осигуряването на всички мерки за безопасността на бойците. Както реферите в клетката, нашите представители са основна част от провеждането на честна битка“, бе съобщението на „допинг ченгетата“.

Мястото, където ще се проведе бойната галавечер, също не е обявено официално и това може и да представлява логистичен проблем за USADA. UFC 249 трябваше да се състои в Бруклин, Ню Йорк, но извънредното положение в САЩ доведе до отлагането на всички спорни събития из страната. „The New York Times“ излезе с информация, че арена на битките ще бъде „Тачи Палас Ресорт“ в Лиймур, Калифорния. Това е казино, което е на остров и не попада под юрисдикцията на спортната комисия. От UFC все още не са потвърдили тази информация.

В края на март от Световния боксов съвет (WBC) обявиха, че спират програмата си за събиране на допинг проби на случаен принцип, докато не бъде преодоляна ситуацията с коронавируса. Тъй като всички боксови събития в САЩ са отменени, това може да бъде обосновано, но според Израел Адесаня в момента всички в ММА използват допинг, защото битки има, а USADA не тества никого.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".