Начало ММА Олвейра посочи виновниците за проваления кантар преди мача с Геджи
0

Олвейра посочи виновниците за проваления кантар преди мача с Геджи

Олвейра посочи виновниците за проваления кантар преди мача с Геджи
0

Вече бившият шампион в „лека“ категория на UFC Чарлс Оливейра вярва, че се е борил не само срещу Джъстин Геджи на събитието UFC 274, но и срещу целия щат на Аризона. Бразилецът и Геджи премериха сили преди месец и Оливейра излезе като победител от срещата, но не и като шампион. Ден преди сблъсъка Чарлс не успя да премине успешно през официалното претегляне и това означаваше, че титлата му ще бъде отнета, независимо от резултата срещу Геджи.

Чарлс обвини спортната комисия на щата Аризона, от където е и Джъстин Геджи, в това, че са се опитали да го саботират в часовете преди битката срещу местния боец.

„Ако ми бяха отрязали крака, везната пак щеше да покаже, че не съм в категория. Спортната комисия на щата ме ограби. Това е истината. Искаха да вземат колана ми и затова се опитаха да ми влезнат под кожата. Но аз показах, че не става така, и че аз съм пампионът, без значение от това колко се опитват. Те искаха шампионът да е от техния град, но битката не беше дори равностойна“ категоричен бе майсторът на бразилското джу джицу пред ESPN.

С този скандален случай Оливейра се превърна в първия шампион на най-голямата организация за ММА, който губи титлата си в битката с везната.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".