Начало ММА Шампионът провокира Ян с украинското знаме
0

Шампионът провокира Ян с украинското знаме

Шампионът провокира Ян с украинското знаме
0

Световният шампион в категория „петел“ на UFC – Алджамейн Стърлинг реши да включи тежката артилерия в психологическата война с Пьотр Ян. Двамата ще се изправят този уикенд в дългоочакван реванш на UFC 273 в Джаксънвил, Флорида.

С цел да провокира претендента, Стърлинг публикува снимка в социалните мрежи, на която държи украинския флаг. Той е обграден от своя екип, изразявайки подкрепа към Украйна и позиция срещу агресията на Русия на нейна територия. По този начин шампионът ще опита да привлече и допълнителна подкрепа за мача с руснака в неделя, рано сутринта.

Самият Ян обаче изглежда не се трогва от тези му действия. Той вече публикува снимка, с която казва „Не на войната“, което ясно показва каква е позицията му по темата. Коментирайки атаката от страна на Стърлинг, руснакът заяви:

Той се опитва да направи нещата политически, с този флаг и всичко останало. Знам, че не искаше да ме пуснат в САЩ, но аз съм тук. И понеже го е страх, опитва тези игрички. Но когато влезем в клетката, всичко за него ще приключи. Ще го убия и това е“.

Любопитното е, че Ян все още няма пълна яснота на кого ще разчита в ъгъла си за двубоя. Неговият екип не получи визи да влезе в САЩ. Руснакът помоли Хенри Сехудо и Шон О`Мали да се присъединят. Първоначално те потвърдиха, че ще са в ъгъла му, но след това поетапно отказаха.