Начало ММА „Уралския Хълк“ влиза в битка със световен шампион по кикбокс (СНИМКА)

„Уралския Хълк“ влиза в битка със световен шампион по кикбокс (СНИМКА)

„Уралския Хълк“ влиза в битка със световен шампион по кикбокс (СНИМКА)
0

Иван Щирков, известен като „Уралския Хълк“, ще участва в битка по правилата на смесените бойни изкуства и К-1. Руският боец, който от известно време се изявява и на сцената на бокса, ще спори с руския, европейски и световен шампион по кикбокс – Шамил Абасов!

Двамата оглавиха бойната гала URAL FC2. Дуелът ще бъде в полутежка категория на събитието, което ще се състои на 21 октомври в Двореца на спорта в Самара!

Припомняме, че наскоро Щирков се завърна по подобаващ начин в смесените бойни изкуства. Руският боец нокаутира Насрудин Насрудинов на събитието RCC 12, което се проведе в Екатеринбург. Срещата беше в полутежка категория! Двамата трябваше да споделят клетката още през 2020 година, но до сблъсък тогава така и не се стигна.

Балансът на Щирков в ММА вече е: 21 победи, 1 равенство и 2 загуби в ММА. Спечелил е 15 срещи преди финалния гонг (10 с нокаут и 5 след събмишън). През миналата година Щирков надделя над Мурат Гугов и Артур Астахов, а през тази победи Михаил Колобегов и Насрудин Насрудинов, с което навлезе в серия от 4 поредни победи в ММА.

Преди около два месеца Уралския Хълк дебютира с успех и в бокса. Руският боец, състезаващ се за клуб „Архангел Михаил“, победи Иван Смирнов, известен като „Огнебореца“ с единодушно съдийско решение, на гала, състояла се в Русия. Двубоят беше в тежка категория!

Шамил Абасов има баланс от 7 успеха срещу 3 поражения в ММА. Спечелил е 2 от срещите си преди финалния гонг (и двете със събмишън). Самарският боец е майстор на спорта по смесени бойни изкуства и международен майстор на спорта по кикбокс. Шамил е готов за битка, за да спечели пред своите фенове, разкриха организаторите!

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".