Начало Други Гейбъл Стивсън се завръща в борбата (СНИМКА)

Гейбъл Стивсън се завръща в борбата (СНИМКА)

Гейбъл Стивсън се завръща в борбата (СНИМКА)
0

Гейбъл Стивсън, олимпийски шампион по борба при най-тежките (до 125 кг) в свободния стил, най-вероятно ще се завърна в борбата през следващия сезон. Това става ясно след публикации на колежанския му отбор – „Минесота Гуфърс“.

Припомняме, че спечели трета поредна колежанска титла на „BIG Ten Tournament“, което друг не е постигал до момента. Той получи и втория си трофей „Дан Ходж“. Борецът спечели статуетката и през тази година като това е своеобразен рекорд (само Стивсън в цялата история има 2 трофея!).

Освен това Стивсън спечели две поредни титли със своя отбор в Американския колежански шампионат по борба. Преди дни той се дипломира!

Въпреки това, медии „отвъд Океана“ пишат, че на Стивсън му е предложено да се включи във втория семестър на следващата година, за да вземе участие в най-силните надпревари в колежанския шампионат по борба на САЩ.

„Знам, че той би искал да се бори и обича да се състезава“, заяви треньорът на „Гуфърс“ – Брандън Егъм пред „Pioneer Press“.

Само, че има една малка подробност. Стивсън получи предложение да премине към развлекателния спорт кеч. Той прие и подписа договор със Световната федерация по кеч на Винс Макмеън, с което обяви, че се оттегля от борбата!

Наското той дори дебютира в новото си амплоа като беше приет много добре от феновете на този спорт.

„Трябва да е нещо, което той да съвместява с WWE и Винс Макмеън. За момента не се е стигнало толкова далеч. Стивсън има право на участие, способен е и има интерес да го направи. Искаме да го улесним възможно най-много“, добави още Егъм.

През миналото лято Гейбъл Стивсън изненада всички в света на борбата, печелейки титлата при най-тежките (до 125 кг) в свободния стил в Токио.

21-годишният американец победи, по пътя си към първото място, две от най-големите звезди в тази категория – Гено Петриашвили (трикратен световен и двукратен европейски шампион), както и Таха Акгюл (олимпийски, двукратен световен и деветкратен европейски първенец).

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".