Начало Други Най-силният мъж на планетата подписа с AEW (ВИДЕО)

Най-силният мъж на планетата подписа с AEW (ВИДЕО)

Най-силният мъж на планетата подписа с AEW (ВИДЕО)
0

Един от най-известните кечисти – Марк Хенри стана част от All Elite Wrestling. „Най-силния мъж на планетата“, както е прозвището на атлета, е поредният кечист, преминал от Световната федерация по кеч – WWE – в най-бързо развиващата се компания в развлекателния спорт – AEW.

Интересното е, че неговият най-голям опонент на ринга – Грамадата, също стана част от федерацията на братята Кан преди време.

191-сантиметровият Хенри има общо 1439 срещи в кеча. Той е спечелил 671 от тях, в 30 е завършил наравно, а 738 е загубил.

49-годишният спортист беше част от федерацията на Винс Макмеън между 1996 и 2018 година.

За този период Марк Хенри стана европейски шампион (1999 г.), шампион на ECW, както и световен шампион на федерацията, държейки титлата 91 дни.

През 2018 година той беше избран в „Клас 2018“ на залата на славата на световната федерация по кеч – WWE.

Марк Хенри е бивш щангист. Той е участвал на Летните олимпийски игри през 1996 г. Започвайки кариерата си като щангист през 1992 г., бързо получава признание от културисти като Рони Колман и Арнолд Шварценегер. През 1995 г. печели 3 златни медала и титлата „Най-силният човек в света“, повдигайки невероятните 440 кг (985 lbs.) в стил „Deadlift“.

Това е поредна голяма звезда, която става част от All Elite Wrestling. Припомняме, че миналата година компанията подписа с родната звезда в развлекателния спорт – Мирослав Петров Барняшев, известен като „Русев“ от WWE  и вече като „Миро“. Нашенецът вече е и носител на пояса TNT.

От скоро и Стинг (друга звезда от WWE) също стана част от AEW.

AEW е основана на 1 януари 2019 година от милиардерите Шахид и Тони Кан. Тя е най-бързо развиващата се кеч компания в света. Собствениците й имат за цел да се конкурират с WWE, като се говори, че някои от звездите от тази организация получават повече от тези, които са част от Световната федерация по кеч. Дали поради тази причина или друга, някои от най-известните кечисти напуснаха WWE, за да подпишат с AEW. Сред тях са Крис Джерико, Коди Роудс, Дъстин Роудс, Джак „Лигльото“, Люк Харпър, Дийн Амброуз, Карма, Мат Харди и други.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".