Начало Джудо Треньор №1 на Франция оглави националните ни отбори по джудо
0

Треньор №1 на Франция оглави националните ни отбори по джудо

Треньор №1 на Франция оглави националните ни отбори по джудо
0

38-годишният Ален Шмит ще отговаря за националните ни отбори по джудо. Това стана ясно днес, след като французинът подписа договор като главен мениджър на представителните ни състави. Контрактът е за 3 години.

Много съм щастлив и съм горд, че ще представям една нова националност. Тук в България се запознах с много интересни хора. Виждам, че при вас комуникацията е много важен компонент, което на мен много ми допада, гледаме в една посока. А що се отнася до спортно-техническото ниво, смятам, че имате голям потенциал“, каза Шмит.

Той допълва: „Ако се работи с нужната методика и състезателите се влагат на 100 процента в тренировките, съвсем скоро се надявам да дойдат и така чаканите медали за българското джудо от големи първенства“. Шмит е от няколко дни в България. Връзката с него прави вицепрезидентът на федерацията Даме Стойков, който го кани на разговори и двете страни се договарят да продължат да работят заедно до Олимпийските игри Париж 2024.

Шмит извежда до световния връх французойката Мадлен Малонга (78 кг), която на Олимпийските игри в Токио 2020 спечели сребърен медал. Зад гърба си той има и 4 отборни Европейски титли като треньор. Избиран е за треньор №1 във Франция.

В България френският специалист ще работи в екип с нашите треньори – бронзовия олимпийски медалист Георги Георгиев, Ганчо Дойков и Красимир Христов. Още в сряда Ален Шмит ще се присъедини към лагера на националния отбор в Пазарджик.

Снимки: БФ Джудо, LAP.BG