Начало Бокс Майк Тайсън с оферта за сблъсък срещу активен боксьор

Майк Тайсън с оферта за сблъсък срещу активен боксьор

Майк Тайсън с оферта за сблъсък срещу активен боксьор
0

Майк Тайсън е получил примамлива оферта за завръщането си на професионалния боксов ринг. Агенция Classic Entertainment and Sports (CES) е предложила 1 милион долара за сблъсък на „Динозавъра“ с Джузепе Анджело Кусумано, съобщиха от corner.dir.bg.

Кусумано е на 32 години, родом от Денвил, САЩ. В професионалната си кариера до момента той има 18 победи (16 с нокаут) и 3 загуби при най-тежките. Боксьорът се намира на 124 позиция в ранглистата на авторитетния боксов сайт boxrec.com.

„Ако Тайсън е сериозен, че иска да се завърне, ние му даваме перфектната възможност. Кусумано е готов, ще бъде мач в 6 или 8 рунда, според желанието на Майк. Феновете на бокса жадуват за такова шоу и ние можем да им го дадем. Няма по-голямо име от Тайсън в нашия спорт“ , заяви Джими Бърчвилд, който е собственик на Classic Entertainment and Sports.

53-годишният Тайсън ще получи и 30 процента от приходите от платеното излъчване на мача и 200 000 долара, които да бъдат дарени на посочена от него фондация или кауза.

До 25 юни легендата трябва да мине пълни медицински изследвания и те да бъдат проверени и одобрени от Световния боксов съвет независимо, че мачът няма да е официален.

Припомняме, че Майк Тайсън обяви своето завръщане на ринга, за да участва в демонстративен двубой. Заговори се за негово участие в UFC, а собственикът на Bare Knuckle Fighting Championship – Дейвид Фелдман, предложи 20 милиона щатски долара на „Динозавъра“ да участва в сблъсък с голи ръце. Офертата дори беше повишена, но все още не е ясно дали Тайсън ще се съгласи на такъв двубой.

Легендарният нокаутьор не се е боксирал от 2005 година. Преди 15 години, на 11 юни, той губи последната си битка на ринга до момента от Кевин Макбрайд.