Начало Senshi Успешен край на лагера на Международната професионална лига KWU
0

Успешен край на лагера на Международната професионална лига KWU

Успешен край на лагера на Международната професионална лига KWU
0

Последната тренировка от лагера на Международната професионална лига на KWU във Варна премина също толкова леко и със също толкова позитивни емоции, както първото занимание преди два дни. Въпреки натрупаната умора от триразовите тренировки, бойците и инструкторите се трудиха здраво и се забавляваха в спортна зала „Владислав“ по-рано тази сутрин.

Любители и професионални бойци бяха смесени в групи, които бяха поети от звездните инструктори на лагера. Бившият хегемон в „полусредна“ и „лека“ категория в кикбокса Алберт Краус отново се зае с по-леките състезатели. Той наблегна върху работата в контра атака и начините за блокиране на киковете на противника. Холандецът показа няколко различни прийома за манипулиране на баланса на противника след атака и няколко комбинации, които гарантират нокдаун при успешно изпълнение в контра атака. Краус се включи и в спарингите в края на тренировката, като размени удари с някои от най-добрите български муай тай и кикбокс треньори в момента – Марио Кирилов, Красимир Димов и Владимир Вълев „Питбула„.

Неговият сънародник и трикратен шампион на К-1 в тежка категория Петер Артс се ангажира с групата с инструктори и ветерани. Той също отдели време и енергия, за да направи контра атаките им по-добри, като наблегна на важността от това да бъдеш отпуснат по време на боя и да завършваш комбинациите си с тежък лоу-кик. По време на демонстрациите той бе подпомагнат от неговия син Марчиано, който смело върви по стъпките на баща си.

Четирикратният носител на пояса на К-1 при най-тежките Ернесто Хуст използва последната тренировка от лагера, за да научи бойците на малки трикове и детайли в техниките, които могат да прикрият атаките им и да ги направят трудни за разгадаване. Хуст наблегна на важността от създаване на реакция на опонента и създаването на изненади и „капани“, в които опонентът сам да попада. Хуст също се включи в приятелските спаринги в края на тренировката, което откровено зарадва участниците в семинара и голяма част от тях снимаха всяка секунда от спарингите на холандеца.

След седем тежки тренировки в рамките на три дни участниците и треньорите се разделиха с един последен строй след спарингите, по време на който практикуващите чуха благодарности и хвалби от техните треньори за този лагер.

Заниманията от лагера бяха ръководени от седем класни инструктори. Заниманията бяха част от уникалното „3-в-1“ събитие във Варна, в което любителите на бойните спортове се насладиха на дългоочакваното бойно шоу SENSHI 10, а днес се провежда и Европейското първенство по карате киокушин за мъже и жени.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".