Начало Senshi Камчия 2021: Незабравимият киокушин лагер

Камчия 2021: Незабравимият киокушин лагер

Камчия 2021: Незабравимият киокушин лагер
0

Петнадесетият Международен летен лагер на Световния киокушин съюз (KWU) в Камчия ще бъде помнен дълго с наситената си програма и редицата вълнуващи състезания.

Събитието е важна част от годишната програма на Българската карате киокушин федерация (БККФ), благодарение на което се заздравяват приятелските отношения между различните членки на международните организации.

Този път участие взеха над 1200 състезатели от 29 държави.

Всеки ден бойците от Професионалната лига на KWU имаха по две тренировъчни сесии, водени от инструкторите Семи Шилт, Петер Артс и Ернесто Хуст. Най-мащабни бяха заниманията по киокушин, също по две на ден.

Студио „Леземанн“

Едно от големите събития по време на лагера беше Световната купа за младежи на KWU. Близо 430 каратеки от 24 държави взеха участие в надпреварата, която се проведе на 4 татамита и в три възрастови групи (14-15, 16-17 и 18-21 години). Битките в морския комплекс продължиха близо 10 часа.

Зрителите на петото издание на Световната купа за младежи се насладиха на много оспорвани и качествени сблъсъци, като нерядко се случваше съдиите да отсъждат продължения.

Отборно класиране:

  1. Русия
  2. Казахстан
  3. България
  4. Украйна
  5. Турция
  6. Германия
  7. Армения
  8. Швеция
  9. Беларус
  10. Латвия

В рамките на три дни се проведе първото Европейско открито първенство на KWU Професионалната лига по правилата на KWU SENSHI.

В първите два се играха четвъртфиналите и полуфиналите на всяка категория. Финалистите излязоха по време на галавечерта SENSHI 9, в атрактивни битки за първите по рода си европейски пояси.

Шестимата дебютни шампиони на Стария континент са: Николай Йоргов, Кристиян Дойчев, Айк Даниелян, Сергей Чарнетски, Владислав Фостенко и Давид Астман.

По време на международната галавечер станахме свидетели на още 7 зрелищни професионални сблъсъка.

Край брега на морето бяха спрени три впечатляващи победни серии на SENSHI – на непобедените до момента звезди на веригата Атанас Божилов, Анрей Чехонин и Ахмед Крънич.

Всички резултати:

Айк Даниелян победи Гегам Манавазян

Сергей Чарнетски победи Сулиман Косумов

Николай Йоргов победи Руслан Насибулин

Кристиян Дойчев победи Жан Пол Жако

Владислав Фостенко победи Аморуш Филали

Давид Астман победи Данило Воеводкин

Драгомир Петров надви дебютанта Карлос Гарсия

Андрей Кедвеш победи Атанас Божилов

Едуард Алексанян победи Павел Шелест

Франческо Джая победи Ахмед Крънич

Артьом Пашпорин победи с решение Олег Цвик

Сергей Браун победи Самуел Дбили

Флорин Ламбаджиу победи Андрей Чехонин

След галата участниците на SENSHI 9, бойците от Европейската отворена купа на KWU, част от състезателите от Световната купа за младежи на KWU, инструктори на лагера и журналисти бяха поканени на коктейл. На станалото традиционно сайонара парти всички изказаха благодарности на домакините на събитието и обещаха догодина да дойдат отново.

Не бе пропусната и друга традиция – общата снимка на всички участници в лагера на плажа, след която каратеките влязоха във водата и се насладиха на слънчевия съботен ден в Камчия.

Международния летен лагер по карате киокушин в Камчия се провежда под егидата на Българска федерация по карате киокушин и Световния киокушин съюз (KWU). Спортното събитие е едно от най-мащабните в света на киокушин.

Организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BMW дилър.

Снимки: Студио „Леземанн“

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.